Blå Himlen Blues

Fotboll & Musik, samt en del annat.

Genom tid och rum. (Palme-mordet)

Det har sedan Stig Engström pekades ut som – någon som iallafall kunde jobbas vidare med av åklagaren i Palme-utredningen pratas mycket om att detta utpekande inte var rätt. Det stämmer. Det var fel. Men det är bara en tradition och logiskt utpekande. Varför?

Redan PKK- spåret fyllde en funktion. Inte för mordutredningen. Dock för Socialdemokratin. Olof Palmes akilleshäl var utrikespolitiken. På det sättet att väldigt många, inte bara socialdemokrater upplevde det som att Palme var ointresserad av inhemska frågor. Detta i en tid då internationellt ekonomi och värderingar byttes ut. I mitten på 80-talet började Thatcherismen och Reaganismen slå igenom. Nationalism med kasino-ekonomi byggd på kortsiktighet och lån. Då åkte Palme till Castro och Mugabe.. PKK blev därför perfekt som mördare. Om detta hade kunnat ledas hela vägen till internationell kris och avståndstagande hade det spelat Ingvar Carlsson regimen rakt i händerna. Ett nytt fokus, inåt och en brytning med otacksamma invandrare. Mördare i tiden.

Pettersson var egentligen samma sak. Socialismen och kommunismen drog i slutet på årtioendet sina ryckningar som en fisk på land. Socialdemokratin ville ses som parti som var ansvarsbärande för en god ekonomi och börs. Finansvalparnas husse. Gärna skumpa på Cafe Opera helst utan uteliggare inom synhåll. Det offentliga var nu för dyrt. Lånestrategin för välfärden började knaka. Vips! Palme-mördaren är en av samhällets olycksbarn. Någon som luktar hembränt och 70-tal. En otacksam dåre som inte fattade bättre. Någon man inte längre ville ta rygg på. En mördare i tiden.

Vår tids store satan för den rödgröna regeringen är en vit man i villa, vapen intresserad och Höger. De senaste åren har vi fått oss till livs att dessa individer är faran för planeten, minoriteter och allt annat under solen. Dessutom har ungdomen idag lärt sig via diverse mindre bra TV och poddar att mördare är s.k profilbilder och går att vetenskapligt räkna ut. Allt via kunskap i ämnet från USA. (Låt mig påpeka, Olof Palme mördades i Sverige 1986,,) In på scenen kastas Stig Engström. Mördaren i vår tid.

Nu frågar du dig, kan verkligen Socialdemokratin vara så här cynisk? Välja mördare efter tidens behov. Jag säger som Olof Palme; politik det är att vilja.

Written by Stefan Jonsson

2 juli, 2020 den 13:42

Publicerat i Uncategorized