Blå Himlen Blues

Fotboll & Musik, samt en del annat.

Hädanefter (MFF-DIF)

Dazed and Confused, eller tom Communication Breakdown  i högtalarna som uppvärmingsmusik i MFFs omklädningsrum innan match? För mycket ägg i magen efter en varm härlig påskhelg?  Vem vet?

Ja, undran över hur det egentligen gick till när MFFs försvar laddade för denna match kommer leva en stund. Det var märkligt. Inte pressade, inte i försvarspositioner under matchen men ändå satte 08orna två mål bakom Olsen. Utan att skrika på kris eller liknande vill jag dock framställa en undran över hur försvaret många gånger ser ut som deras första träningspass tillsammans denna annandagskväll. Albornoz slår passningar som han för första gången ser en fodaboll, Ponne – ja, Ponne, såg ut som alla mardrömmar på en och samma gång et, två, tre gånger under matchen. Helander bättre än genomsnittet men .. även solen hade sina fläckar. Richardinho – kanske på g efter skadan? Var mindre dålig än tidigare matcher men ändå knappt ett snälle g, där. Kan det vara Daniel Anderssons förflyttning inom klubben som syns nu? Försvaret tappar!

I anfallet ser dock allt bra ut. Rättvända spelare får boll och skapar chanser. Riktigt, riktigt bra detta. Oj, vad vi njuter på läktaren. Riktigt mys blir det när Molins får avsluten.. Gillade även Forsbergs insats. Effektiv och rak. Vi kan anfalla och det är underbart att skåda. Fattar dock inte bytet på Eriksson varför bara 73 min att njuta honom? Dåligt beslut.

Mycket har sagts som galningen med pipan. Jag har inte mer elakheter att tillföra mer än jag hoppas han får tillträdesförbud i många år framöver från elitfotboll. Div 2 och uppåt. Publik, matchfunktionärer, lagledning och spelare förbereder sig i dagar innan, tar sig möda och tid för att göra sitt bästa till och på match., särskilt denna gång alla hjältar på Roys.. – och så kommer en gulklädd dåre och galnar sig i 90 plus tilläggsminuter. Sånt skapar publikbortfall, SvFF!

2-2, det var 0-2 i höstas – alltid något att glädjas åt. Hädanefter är vi inte fullpoängare, Det kan vara bra. Skärpning i leden och mer fokus på uppgiften framöver behövs. Peking, nästa!

MalmöFFvsDIF

Written by Stefan Jonsson

23 april, 2014 den 09:42

Publicerat i Allsvenskan, Fotboll