Blå Himlen Blues

Fotboll & Musik, samt en del annat.

En Himmelsblå Drog. 19 september. (MalmöFF)

Djurgården, borta är ganska ofta en vägbula på MalmöFFs resa genom fotbollsAllsvenskan. Är det inte förlust är det ändå en tuff match. På något sätt. Söndagens kaos var därför ganska väntat och absolut inte en sensation på något sätt. Motståndarna har värvat in, för Allsvenskan stora namn och fått in energi i verksamheten via ett behövligt tränarbyte dessutom. Så alla rop på katastrof och avgångar bör sättas in i detta sammanhang. Resultatet ska som alltid vägas.

3-1 till 8ornas ishockeylags fotbollsektion mot Sveriges största fotbollsklubb var denna gång inte ett resultat av någon utspelning eller bonnatur. Nej, det var på ett hemskt sätt resultatet av ett utnyttjande av MFFs svagheter, precis som Landskrona BoIS besegrade MFF i cupen. Press på stabbiga passningsfötter i backlinjen, snabba anfall på djupet och så en aning bonnatur. MFF förlorade inte matchen via mittfält i kaos eller allmänt dålig s.k inställning. Djurgården stängde ner hur Eikrem & Co vill anfalla och utnyttjade sen svagheter i lagstrukturen.

Förresten, detta tuggande om ”dålig inställning”! Lägg ner det. Det är endast ett sorts shining – snack som ska hållas borta från Malmö FF. Visst, laget har hybris och även ledarstaden men de som tror att spelarna går ut till match med idén om att vi- klara- oss- nog- ändå är över toppen naiva & dessutom korkade.

Jag reagerade på alla inlägg och bristen av instick eller smarta bollar på marken in i boxen och på hur Jeremejeff var fel på det mesta. Felvänd, fel i steget. Då vinner man inga matcher när det inte ens går att minnas en enda räddning från Isaksson i DIFmålet. Eikrem förvandlades till en simpel inläggsrobot. Yotún likaså. Nej, anfallsspelet blev mest springa och kasta sig för att få en straff. Och gnälla. Om det hade varit en dynamo på spelarnas munnar hade de kunnat värma hela Skåne i ett år av allt gnäll på blåsningar som inte kom som önskat. Värdelöst agerande.

”Helt ärligt det ser inte bra ut” hördes Kuhn bröla mot domaren, det sammanfattade med MFFs kom-och-hjälp-mig-och-dö anfallsspel egentligen.Matchen förlorades på enskilda misstag MED boll i anfallsuppbyggnad, detta är värt att notera. Anfallet svek.Det verkade inte heller finnas någon plan B. Bara mer av eländet. Kröningen kom när Sveriges egen, Carlos Kaiser Henrique Tobias Sana byttes in för att leka gödselspridare med bollen. Överhuvudtaget visade bytena (som kom för sent) att MFFs bänk har mycket övrigt att önska. Var finns spelarna där för en ändring?

Kuhn fick såklart en skopa ovett på sociala media för förlusten. Coachning! var brölet där. Det borde varit det ändrade anfallsspelet med sina lååånga inlägg som låg i luften som jetplan över Hyde Park i London en söndagseftermiddag och väntade på att få landasom kritiserades istället. Ska det slås inlägg, slå rakt och hårt de är mycket svårare att försvara mot. Regel 1. MFF måste spela längs marken och via passningsgenier Adu & Eikrem annars är det en sådan enorm försämring kvalitémässigt att tom Djurgården blir för svåra.

Nu väntar Elfsborg & HIF ganska bra rebound dates för laget. Det ska bli kul och jag förväntar mig 6 poäng till i tabellen denna tid nästa vecka.

http://www.expressen.se/kvallsposten/sport/malmo-ff-foll-mot-dif—olunga-tvamalsskytt/

 

 

Written by Stefan Jonsson

19 september, 2016 den 08:25