Blå Himlen Blues

Fotboll & Musik, samt en del annat.

Sommarsol och somarhav, Höga tankar, låga krav (Confed Cup, MFF & silly season)

Nu börjar verkligen sommaren kännas – midsommarvecka och som vanligt är det landslag & silly season som dominerar just nu. Helt rätt. Traditionen är sådan. Nu efter VM-kvalen drar Confedrations Cup igång (f.d för VM).. och ve alla stackars spelare som ska vara med där i två veckor av semestern.

Brasilien vs Japan och Italien vs Mexico har dock varit utmärkt bra fotboll.matcher med skön profil och fina för ögat. -Att SVT sänder borgar för kvalité på allt. Härenstam & Strömberg har alltid motivation, klass och koll på sina evenemang.  Mycket talar för att just denna sommars stora oväntade fotbolls succé kommer att heta Confederations Cup. Bra så, i så fall.Detta för-VM kommer – om det fortsätter med samma kvalité kunna visa hur en turnering ska hanteras. När VM och EM bara växer i antal deltagare så visar förhoppningsvis turneringen i Brasilien att ju färre lag och desto högre kvalité ger bättre matcher och underhållning för de fotbollsintresserade. Floden av icke godkända mästerskapsmatcher i stora mästerskap är en i längden förstörande faktor för fotbollen.

Miiko Albornoz agent var ute och svängde i en intervju, lagom nära till transferfönstrets öppnande. Något säger mig att unge herr Albornoz vill lämna landet och Malmö FF.. kan det vara så? Tar man i åtanke hur MFFs ledning ställde upp, offrade en stor del fans för hans skull är det i så fall enastående rekord i otacksamhet. Eller är det ett gemensamt beslut? Detta ska bli intressant att följa genom silly season. Sommarens krimiserie.., typ.

Man City gjorde klart med Pellegrini. Ja, och man kan fråga sig – varför? Jag ser inga stora fördelar med att ändra till honom från Mancini. Kanske att Mancini hade tappat ”omklädningsrummet”? Och klubben vill vidare med samma sorts sydländsk fotboll.. fast varför då Pellegrini? Märkligt och kanske tom ett vägskäl för klubben. Ponera att man ligger halvbra till i december, hur ska man då gå vidare? Antingen lyfter man direkt med detta managerbytet eller så faller man ihop. Vad ska man gör om det fallerar? Benitez hade varit ett smartare val, tom Laudrup hade varit bättre.

Ska verkligen Jansson, Hamad och Albornoz flytta utomlands i sommar? Är det så smart i deras utveckling? Ut och nöta bänk? Jag anser att alla skulle satsa på att spela in MFF i EuropaLeague i stället. Göra en ansträngning till att vinna SM-guld. (.. kanske att Albornoz kan ta taxin över sundet, för att befria MFF från hans tvivelaktiga person…) men de övriga är för unga, för att ta en riktigt fast tröja i en större liga, utlåning & bänk försämrar spelare ordentligt. Det är bara att se på diverse spelare som lämnat för tidigt för att se att det enda som blir större är bankkontot. I den mån lönen kommer.. Nej, stanna i Skåneland och gör er till riktiga stjärnor istället, i så fall kommer det riktigt bra feta storklubbskontraktet så småningom.

Written by Stefan Jonsson

17 juni, 2013 den 15:27

Publicerat i Allsvenskan, Fotboll

Tagged with , ,