Blå Himlen Blues

Fotboll & Musik, samt en del annat.

Sagor för barnen som är som du ,om en tunnel i ljusets slut… (MFF)

Sagor för barnen som är som du,om en tunnel i ljusets slut..  efter MFFs medlemsmöte spelas Carolina Wallin Pérez version av Kents ”Pärlor” över lokalen. Passande låt, minst sagt, – klubben är mitt i ett forum, twitter, facebook drev angående en sexskandal. Detta efter en kris i den sportsliga ledningen.

”Det är mycket nu”, typ.

Men vi ska vara optimistiska inför framtiden och allt blir bra. Framöver. Det var styrelsens budskap. Skandaler och andra kriser flyger förbi i bisatser. Inget mer. På en direkt fråga från publiken viftas den senaste affären undan med att ”klubben har ingen policy för spelare som begår brott i det civila, det är också en fråga om hur allvarligt brottet är- är det en p-bot så är det väl ok, annat mer allvarligt får man diskutera fall till fall”. Så nära var vi elefanten i lokalen, denna afton. Annars var det viktigt att de medlemar som inte har dator också ska få snabbare information.. ja, det är 2012 om nu någon undrade.

Ekonomin. Vad händer? Man har budgeterat för mer publik än den som kom, för mer sponsorpengar. Detta skapar ingen panik i lokalen – det ska ju bara bli bättre framöver, Vi klarar oss nog ändå. En annan håller på att få psykbryt – hur kan man vinna publikligan i Allsvenskan och ändå ha överbudgeterat åskådare? Hur hyperoptimistiska får man vara? Det samma gäller sponsorsiffrorna. Om det är så ekonomin ska skötas kan min hund också göra det jobbet. Din också.Det är bara att vifta på svansen och vara glad. Lägg till en nolla också när vi är igång i budgeten, vet jag. Funkar alltid. Utom i verkligheten..!

Nu lever dock,  – tack och lov MFF i verkligheten, en större förankring där hade varit välkommet. Varför skulle man ha tom fler än de 14 799 som kom i snitt? I en Allsvenska utan TFF & HBK, dessutom. Var fick man dessa idéer från? Glädjeprognoser tillhör den gamla ekonomin, ”dynamiska effekter” & hedgefonder – here we come.. Nästa år måtte budgeten vara mer realistisk.

Norling medverkade. En ganska lång redogörelse för säsongen. Lite stabbigt, inte så fyllt med läckra one-liners som man är van vid. Kanske ett tecken på att det är rätt hårt just nu i MFFs korridorer. – Per Ågren, skulle ju vart med men sjukdom hindrade pga allt som hänt. Folk verkar omtumlade. Det är hårt på toppen. Inga riktiga besked men en tanke från Norling om att försäljningen av Ranegie inte var en så stor katastrof, man blev dock sämre på de fasta situationerna – men det laget vann var rörlighet, snabbhet i det offensiva spelet. Daniel Larsson fick stora ovationer för sitt jobb i detta på träningen av Norling. Ja, allt ser man ju inte som fan på matcherna. Det stora jobbet görs i vardagen, inte på festen det är lätt att glömma. Bra att bli påmind. Norling tog också på sig en del av det dåliga bortaspelet, och missar i vissa andra matcher. En svensk Mourinho som skyddar sina spelare.

Nåja, 14 januari är det första träningen för allmänheten. Då gäller det att sagorna är över och att det finns ljus i tunnelns slut.

Written by Stefan Jonsson

27 november, 2012 den 00:49